Linkuri accesibilitate

Nemerenco: Parada militară de Ziua Independenței va avea loc numai dacă toți participanții vor fi vaccinați anticovid


Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a spus că parada militară de Ziua Independenței Republicii Moldova, pe 27 august, va avea loc numai dacă toți participanții vor fi vaccinați împotriva COVID-19. Nemerenco a făcut remarca în cadrul unui briefing de presă de după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, luni, informează IPN.

Comisia a recomandat, de asemenea, limitarea numărului de invitați la eveniment. Invitații de onoare vor respecta obligatoriu măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2, inclusiv păstrarea distanței minime de 1 metru, purtarea măștilor de protecție.

De asemenea, de Ziua Independenței se recomandă organizarea activităților cultural-artistice cu un program scurt, nu mai târziu de ora 17.00, cu respectarea măsurilor de protecție, cu purtarea măștilor chiar dacă evenimentul are loc în aer liber.

Tot ministra Nemerenco a anunțat că școala începe pe 1 septembrie cu prezența fizică a elevilor și profesorilor în sălile de clasă. Comisia a recomandat atingerea acoperirii vaccinale în rândul profesorilor și cadrelor non-didactice până la cel puțin 95%, până la 1 octombrie. Până atunci, personalul didactic și cel auxiliar nevaccinat va efectua și prezenta, din surse proprii, o dată la 14 zile, rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test PCR sau test rapid antigen).

Potrivit Alei Nemerenco, incidența COVID-19 la 100 de mii de populație, dar și mărirea ratei de contagiozitate demonstrează o tendință negativă sub aspect de prognozare pentru perioada următoare. Majoritatea persoanelor testate pozitiv sunt nevaccinate. Între timp, autoritățile medicale au anunțat luni că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 314 cazuri de noi infectări cu COVID-10 – mai multe decât în zilele precedente.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG