Linkuri accesibilitate

Netanyahu dă vina pe Iran pentru explozia de pe un cargou israelian


Nava israeliană MV Helios Ray, 25 februarie 2021

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a acuzat Iranul că a efectuat un atac asupra unei nave maritime de marfă cu proprietar israelian în Golful Oman săptămâna trecută, o acuzație pe care Teheranul o respinge.

„Aceasta a fost într-adevăr o operațiune a Iranului, Asta este limpede”, a spus Netanyahu radioului de stat Kan într-un interviu difuzat la 1 martie.

„Iranul este cel mai mare inamic al Israelului, și sunt decis să-l opresc. Lovim Iranul în întreaga regiune”, a spus Benjamin Netanyahu, răspunzând întrebării dacă țara lui va riposta.

Purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de externe, Saeed Khatibzadeh, a respins „ferm” acuzația că țara lui s-ar afla în spatele atacului, și a spus că Netanyahu „suferă de o obsesie iraniană”.

Nava israeliană MV Helios Ray, transportatoare de vehicule, naviga din portul saudit Damman spre Singapore când a fost lovită de o explozie, la 25 februarie.

Deflagrația nu a făcut victime omenești, dar potrivit proprietarului israelian al navei, aceasta a rămas cu două găuri cu diametrul de 1,5 m într-o latură.

În prezent nava sub pavilion panamez, înregistrată în Isle of Man, se află în portul Dubai, unde a fost trimisă o echipă de investigatori israelieni.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG