Linkuri accesibilitate

Niciunul dintre candidații la funcția de membru al CSP nu a fost admis la proba interviului


Niciunul dintre candidații la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) nu a fost admis la proba interviului, anunță un comunicat al Parlamentului de la Chișinău. Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități s-au întrunit în ședință, desfășurată în regim online, pentru a examina dosarele depuse de candidații la funcția de membru al CSP. Aceștia au constatat că niciunul dintre candidați nu respectă criteriul de reprezentativitate a societății civile.

În aceste condiții, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au decis să extindă termenul concursului până vineri, 21 ianuarie.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul la funcția de membru al CSP trebuie să facă parte rândul societății civile, să dețină cetățenia Republicii Moldova, să aibă o experiență de cel puțin trei ani în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței.

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP din partea Parlamentului se desfășoară în două etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi prezentat Parlamentului pentru numirea în funcție de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG