Linkuri accesibilitate

Nicu Popescu a discutat la NATO prioritățile R. Moldova în cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică


Ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu

Prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică (NATO) au fost discutate ieri la Stockholm, în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Mircea Geoană a reconfirmat angajamentul Alianței Nord-Atlantice pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind repetat sprijinul organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova.


Cei doi oficiali au mai discutat despre modalitățile de susținere în continuare a proceselor de reformare și modernizare din sectorul apărare al Republicii Moldova, conform necesităților autorităților naționale, dar și agenda de cooperare Republica Moldova – NATO.

Întrevederea dintre Nicu Popescu și Mircea Geoană a avut loc în cadrul celei de-a 28-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care s-a desfășurat în perioada 1 - 3 decembrie, la Stockholm. Suedia, stat care deține președinția în exercițiu a organizației.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG