Linkuri accesibilitate

Nicu Popescu: Moldova a primit un puternic mesaj de susținere din partea SUA pentru agenda de reforme


Vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe
Vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe

Republica Moldova a primit un puternic mesaj de susținere din partea Statelor Unite ale Americii pentru agenda de reforme inițiate de autorități. Declarația a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe, în cadrul unei întrevederi cu șeful diplomației americane Antony Blinken, în marja reuniunii Consiliului ministerial al OSCE, informeaza agenția IPN.

Potrivit lui Nicu Popescu, asistența și expertiza americană este utilă în consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției de nivel înalt, avansarea reformei justiției, și îmbunătățirea climatului investițional.

În cadrul întrevederii, șefii celor două diplomații au discutat despre dezvoltarea și consolidarea relațiilor moldo-americane pe diverse domenii în cadrul Dialogului strategic, necesitatea de a relansa grupurile de lucru în domeniul justiției și a statului de drept, comercial-economic, securității energetice. S-a discutat despre evoluțiile din regiune și din dosarul transnistrean. Potrivit sursei citate, șeful diplomației Chișinăului a aprecat sprijinul American in cadrul negocierilor in formatul 5+2.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG