Linkuri accesibilitate

Nicu Popescu: „Nu ne confruntăm cu o criză militară acută”


Miniștrii de externe ai Ucrainei și R. Moldova Dmitri Kuleba și Nicu Popescu la reuniunea G7 din Germania, 13 mai 2022
Miniștrii de externe ai Ucrainei și R. Moldova Dmitri Kuleba și Nicu Popescu la reuniunea G7 din Germania, 13 mai 2022

„Nu ne confruntăm cu o criză militară acută”, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu reporterilor, în marginea reuniunii G7 din Germania, la care participă alături de omologul său ucrainean. Nicu Popescu a declarat că există „forțe interne” în regiunea separatistă transnistreană care urmăresc „destabilizarea regiunii”, pe fundalul războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei, dar a asigurat că autoritățile de la Chișinău fac tot posibilul să împiedice extinderea conflictului.

„(...) Avem o situație calmă în Moldova. Situația este, desigur, fragilă, dar este totuși relativ calmă. Nu ne confruntăm (...) cu o criză militară acută. În același timp, noi ca guvern suntem pregătiți pentru un spectru larg de alternative. Ministerul nostru de Interne, Ministerul Apărării, Serviciile de Informații sunt în alertă maximă. Facem tot posibilul pentru a menține acest calm” a declarat Nicu Popescu în marginea reuniunii G7.

El a mai spus că locul R. Moldova este în Uniunea Europeană și speră că cererea de aderare va fi acceptată rapid, „în următoarele câteva săptămâni sau luni”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG