Linkuri accesibilitate

Nicu Popescu răspunde Tiraspolului, îngrijorat de înarmarea R. Moldova: „Speculații care nu trebui răspândite”


Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Îngrijorările Tiraspolului privind înarmarea Republicii Moldova „sunt speculații care nu trebuie răspândite în spațiul public”, afirmă ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Comentând dotarea Armatei Naționale cu echipamente moderne, șeful diplomației de la Chișinău a declarat că nu există niciun motiv ca administrația de la Tiraspol „să-și facă griji de acest lucru absolut normal”.

„Această modernizare trebuia făcută și 20 de ani în urmă, și 10 ani în urmă. Nu s-a făcut suficient, nu s-a investit suficient în fortificarea capacităților noastre. Acest lucru acum decurge într-un ritm accelerat”, a precizat Nicu Popescu, reamintind poziția Chișinăului în problema transnistreană: „Negocieri, dialog, diplomație”.

Anterior, capii regimului de la Tiraspol au criticat dotarea Armatei Naționale cu transportatoare blindate de tip „Piranha”, oferite R. Moldova de Germania, acuzând că aceasta „amenință stabilitatea în regiune”.

„Nu exclud că această tehnică va apărea în apropierea Zonei de Securitate sau chiar în această zonă [transnistreană]. [Chișinău] în loc să întreprindă eforturi politico-diplomatice pentru a rezolva problema într-un mod civilizat și constructiv, vedem o cu totul altă abordare”, a reacționat așa-numitul ministru de externe al regiunii nerecunoscute, Vitali Ignatiev.

Previous Next

XS
SM
MD
LG