Linkuri accesibilitate

Nicu Popescu: R.Moldova este „cel mai fragil vecin al Ucrainei”


Nicu Popescu

Ministrul moldovean de externe Nicu Popescu a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că ţara sa este „cel mai fragil vecin al Ucrainei”, motiv pentru care are nevoie de sprijin şi de finanţare europeană pentru că, spune diplomatul, „nimeni nu are niciun interes ca realitățile din Republica Moldova să se degradeze mai mult”.

„Evident că tragedia Ucrainei este mult mai gravă decât situaţia de la noi, dar absolut nimeni nu are niciun interes ca realitățile din Republica Moldova să se degradeze mai mult. Comunicăm acest lucru partenerilor externi şi avem nevoie urgent de continuarea ajutorului umanitar oferit refugiaţilor, dar avem nevoie şi de fonduri pentru a continua să ajutăm cetăţenii noştri, să limităm impactul negativ major al acestui război asupra economiei noastre, asupra societăţii noastre, asupra preţurilor la resursele energetice”.

Nicu Popescu a mai spus că Moldova are nevoie urgentă de mecanisme de „relocare” a refugiaţilor, pentru că resursele sale „sunt foarte limitate”.

Șeful diplomației moldovene a vorbit și despre situaţia din regiune, context în care a subliniat că guvernul de la Chişinău s-a pregătit pentru „întregul spectru de scenarii din regiune”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG