Linkuri accesibilitate

Noi recorduri de infectări cu coronavirus în America, Rusia și Brazilia


Spital Covid la Sankt Petersburg, Rusia, august 2021.
Spital Covid la Sankt Petersburg, Rusia, august 2021.

Spitalele din mai multe state americane spun că nu mai au paturi disponibile pentru a trata cazurile severe de coronavirus, în timp ce Rusia a raportat un nou record zilnic de decese, iar Brazilia a înregistrat aproape o mie de decese într-o singură zi. Pandemia de COVID-19 se intensifică în lumea întreagă în special din cauza variante Delta, mai contagioase, a virusului, iar autoritățile medicale spun că se îmbolnăvesc și fac forme grave în marea lor majoritate persoanele nevaccinate.

În statul american Alabama, autoritățile au reintrodus la 13 august starea de urgență din cauza unui mare val de cazuri de infectare.

Tot pe 13 august, Rusia a înregistrat un număr record de 815 decese într-o sigură zi și a confirmat 22 277 de cazuri noi de infectare, în timp ce Brazilia a confirmat 966 de decese și 33 933 de cazuri de infectare.

Brazilia și Rusia se află pe locul doi și trei din lume după numărul de decese cauzate de coronavirus în ultimele patru săptămâni, cu 30 de mii și respectiv 21 de mii de morți, fiind întrecute doar de Indonezia, unde numărul deceselor a fost în această perioadă de 43 000.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG