Linkuri accesibilitate

Noi restricții de circulație în țări europene, datorită pandemiei de Covid-19


Punct de graniță între Ucraina și Rusa (foto arhivă, martie 2020)
Punct de graniță între Ucraina și Rusa (foto arhivă, martie 2020)

Ucraina a decis închiderea granițelor pentru cetățenii străini și apatrizi, cu unele excepții, cu începere de sâmbătă, 29 august. Cei care vor putea să intre în continuare în țară vor trebui să aibă o asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19.

Ucraina a raportat un număr record de 2.481 de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunțat sâmbătă autoritățile de la Kiev, după cele 2.438 de cazuri confirmate în ziua precedentă, informează Reuters.

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

În Franța, prefectul Departamentului Bas-Rhin a decis ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie începând de sâmbătă, de la ora 8.00, în Strasbourg și în comunele din departament care au mai mult de 10.000 de locuitori. Prefectura a invocat „o accelerare îngrijorătoare” a epidemiei de COVID-19 „mai ales în rândul tinerilor”, cu o rată de incidență care se dublează în fiecare săptămână

De la mijlocul lunii septembrie, Parlamentul European își reia programul de a pendula între Bruxelles și Strasbourg pentru sesiunile plenare, ceea ce implică deplasarea a circa 2 mii de oameni, de la Bruxelles (declarat zonă roșie de pandemie) la Strasbourg.

XS
SM
MD
LG