Linkuri accesibilitate

Noi sancțiuni americane contra Rusiei


Ministra de finan

Statele Unite au impus noi sancțiuni contra Rusiei, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat semnarea a unor așa-numite „tratate de aderare” care parafează trecerea a patru regiuni din Ucraina în componența Rusiei.

Ministerul american de Finanțe a anunțat că sancțiunile au fost impuse câtorva sute de membri ai Parlamentului de la Moscova, lideri ai infrastructurilor financiare și militare și celor care susțin material efortul rus de război în Ucraina.

Ministerul american spune că aceste sancțiuni au fost „rapide și severe”, iar ministrul de finanțe al Statelor Unite Janet Yellen a afirmat într-o declarație oficială că „Statele Unite nu vor sta deoparte când Putin încearcă să anexeze în mod fraudulos porțiuni din Ucraina”.

Anunțul ministerului american de Finanțe a concis cu declarația ministerului american al Comerțului, care spune că a adăugat încă 57 de companii pe lista firmelor acuzate că încalcă interdicțiile de export impuse de administrația de la Washington.

În plus, Departamentul american de Stat a impus interdicții de viză pentru 910 persoane, între care se află oficialități ai armatei ruse, oficialități militare din Bielorusia, și reprezentanți ai Rusiei care acționează în teritoriile ocupate de ruși în Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG