Linkuri accesibilitate

Din noiembrie, Statele Unite deschid frontierele cu Canada și Mexic pentru cei vaccinați anti-Covid


Întâlnire de familie, de o parte și alta a graniței americano-canadiene, imediat după închiderea acesteia, martie 2020
Întâlnire de familie, de o parte și alta a graniței americano-canadiene, imediat după închiderea acesteia, martie 2020

Statele Unite vor ridica restricțiile de călătorie la frontierele cu Canada și Mexic începând cu noiembrie pentru călătorii complet vaccinați. Este astfel permisă din nou intrarea în America a turiștilor și membrilor familiei, separați din cauza pandemiei de coronavirus.

Călătorii străini vaccinați, care doresc să viziteze familii sau prieteni sau să facă cumpărături în Statele Unite, vor avea voie să intre, au declarat marți oficiali ai administrației Biden, la doar câteva săptămâni după ce administrația a declarat că va ridica în curând o restricție similară impusă turiștilor care vin de peste ocean.

Ridicarea celor două interdicții va marca redeschiderea Statelor Unite pentru călători și turism, semnalând o nouă fază în redresarea post-Covid, după ce țara și-a închis frontierele timp de aproape 19 luni.

Călătorilor nevaccinați li se va interzice în continuare să intre din Mexic sau Canada, au spus oficialii. Cei cărora nu li s-a interzis niciodată călătoria peste granițele terestre, inclusiv șoferii de camioane și studenții, vor trebui, de asemenea, să prezinte dovada vaccinării la traversare începând însă numai cu luna ianuarie.

Restricțiile de călătorie, puse în aplicare în martie 2020, pe măsură ce coronavirusul s-a răspândit în Statele Unite, s-au aplicat doar „călătorilor neesențiali” - rudele care doresc să viziteze familia sau cei care doresc să facă cumpărături în Statele Unite, o categorie vitală pentru economiile comunităților de frontieră.

XS
SM
MD
LG