Linkuri accesibilitate

Norvegia închide accesul pentru camioanele și navele rusești


Norvegia anunță că își va închide granițele și porturile pentru camioanele și navele rusești, alăturându-se astfel sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană din cauza invaziei neprovocate a Moscovei în Ucraina.

Punctul de trecere a frontierei Storskog - singurul dintre Norvegia și Rusia - va fi închis pentru transportul tuturor bunurilor care sunt enumerate pe lista de sancțiuni a UE, a declarat ministrul de externe Anniken Huitfeldt pentru postul public de televiziune NRK. Însă navele de pescuit rusești, care deseori descarcă peștele capturat pe mare în porturile din nordul Norvegiei, vor fi scutite de sancțiuni, a declarat Huitfeldt pe 29 aprilie.

Arhipelagul arctic Svalbard al Norvegiei, reglementat de un tratat din anii 1920 care permite accesul extins al străinilor, va fi, de asemenea, scutit de aplicarea sancțiunilor, a adăugat ministerul. Norvegia, membră a NATO, nu face parte din Uniunea Europeană, dar este inclusă în spațiul Schengen - o zonă compusă din 26 de țări europene care au abolit oficial controalele la frontiere între teritoriile lor. Norvegia și Rusia au o graniță comună de 196 de kilometri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG