Linkuri accesibilitate

Nou schimb de prizonieri între Ucraina și Rusia


Prizonieri de război ucraineni eliberați

Moscova și Kievul au făcut schimb de 20 de soldați, au anunțat cele două părți la 13 octombrie, în cel de-al doilea schimb de prizonieri care a avut loc în această săptămână.

Andri Iermak, șeful cancelariei prezidențiale, a anunțat schimbul pe Telegram, spunând: „Un alt schimb de prizonieri, un alt moment de bucurie”. Paisprezece dintre cei 20 de soldați sunt membri ai armatei ucrainene și patru sunt membri ai apărării teritoriale, a precizat Iermak. Ceilalți doi sunt membri ai gărzii naționale și ai marinei, a precizat el.

Iermak a postat o înregistrare video cu unii dintre prizonierii eliberați, în care îi arată stând într-un autobuz în uniformele lor. El a postat, de asemenea, două fotografii ale bărbaților, despre care a spus că sunt supuși unor examene medicale.

Ministerul rus al Apărării a informat despre întoarcerea soldaților săi, spunând pe Telegram: „Douăzeci de soldați ruși s-au întors de pe teritoriul ucrainean controlat de Kiev” și primesc ajutorul medical și psihologic de care au nevoie.

Rusia și Ucraina au făcut ultimul schimb de prizonieri pe 11 octombrie. Kievul a declarat atunci că 32 dintre soldații săi au fost eliberați și că trupul unui israelian care s-a oferit voluntar să lupte pentru Ucraina a fost returnat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG