Linkuri accesibilitate

Noul premier britanic Liz Truss a anunțat prioritățile guvernului său


Regina Elizabeta a II-a a numit-o oficial marți pe Liz Truss în funcția de premier al Marii Britanii, după întâlnirea pe care au avut-o la castelul Balmoral, reședința monarhului britanic din Scoția.

Ceremonia de numire a premierului britanic, intitulată „sărutul mâinilor”, este de fapt invitația Reginei adresată lui Lizz Truss de a forma noul Cabinet al Marii Britanii.

Imediat după evenimentul de la Balmoral, Liz Truss s-a întors la Londra, unde a rostit primul său discurs în calitate de premier în fața reședinței din Downing Street 10, în care a anunțat principalele priorități ale noului Guvern:

  • creșterea economică prin reducerea taxelor
  • încercarea de a face față creșterii prețurilor
  • îmbunătățirea sistemului de asistență medicală din Marea Britanie

Truss a mai promis să ia măsuri imediate contra provocărilor ce stau în fața țării sale, între care problemele grave generate la nivel global de războiul Rusiei în Ucraina și urmările pandemiei COVID-19.

Tot în cursul serii de marți, Truss a anunțat componența guvernului său.

Președintele Statelor Unite Joe Biden a felicitat-o pe Liz Truss pentru numirea sa în funcția de șef al guvernului Marii Britanii și a spus că Washingtonul și Londra vor continua să coopereze în chestiunile globale, inclusiv în ce privește războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Mai multe despre programul noului guvern de la Londra în acest articol publicat de Europa Liberă România.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG