Linkuri accesibilitate

Noul val de lovituri rusești vizează zeci de localități ucrainene


Refugiați la metrou, în Kiev

Pe 13 octombrie, rachetele rusești au vizat peste 40 de orașe și localități ucrainene, spun oficialii, lovind elemente importante de infrastructură din regiunea capitalei Ucrainei, la o zi după ce Adunarea Generală a ONU a aprobat cu o majoritate covârșitoare o rezoluție care califică drept „ilegală” anexarea teritoriului ucrainean de către Moscova. De asemenea, aliații Ucrainei s-au angajat să acorde mai mult ajutor militar.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, a declarat că loviturile au fost provocate de drone kamikaze iraniene. Salvatorii s-au grăbit să ajungă la fața locului și nu se știe deocamdată dacă sunt victime și nici amploarea daunelor. Autoritățile spun că nu s-au înregistrat victime.

În Nikolaev, bombardamentele din timpul nopții au distrus o clădire de apartamente, luptele continuând fără oprire de-a lungul frontului de sud al Ucrainei. Nikolaev, centru de construcții navale și port pe fluviul Bug care se varsă în Marea Neagră, a suferit bombardamente rusești intense pe tot parcursul războiului.

Bombardamentele rusești au lovit, de asemenea, orașul sudic Nikopol, din regiunea Dnipropetrovsk, a raportat șeful administrației regionale, Valentin Rezicenko. El a precizat că o persoană a fost grav rănită, în timp ce peste 30 de clădiri, conducte de gaz și linii electrice au fost avariate. „Mai mult de 2000 de familii au rămas fără electricitate. Lucrătorii din domeniul energiei lucrează deja pentru a repara rețeaua”, a declarat Reznicenko.

Ultimul val al loviturilor aeriene care se desfășoară de patru zile a avut loc la scurt timp după ce, la 12 octombrie, mai mult de trei sferturi din cei 193 de membri ai Adunării Generale a ONU au votat în favoarea unei rezoluții care a calificat drept ilegală confiscarea de către Moscova a patru regiuni ucrainene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG