Linkuri accesibilitate

Deportat din Australia, Novak Djokovic s-a întors în Serbia


Novak Djokovic pe aeroportul Nikola Tesla, 17 ianuarie 2022
Novak Djokovic pe aeroportul Nikola Tesla, 17 ianuarie 2022

Tenismenul Novak Djokovic s-a întors în Serbia, după ce a fost deportat din Australia pentru că nu e vaccinat împotriva COVID-19. Pe 17 ianuarie, aeronava ce îl transporta pe Djokovic a aterizat pe aeroportul din Belgrad, unde jucătorul a fost întâmpinat de un mic grup de fani.

Turneul de Grand Slam Australian Open a început în aceeași zi la Melbourne, Australia, unde Djokovic a câștigat nouă titluri pe parcursul carierei. Novak Djokovic a sperat să obțină în acest an al 21-lea trofeu de Grand Slam, în încercarea de a prelua conducerea în ierarhia tuturor timpurilor privind numărul de turnee de Grand Slam câștigate, devansându-i astfel pe colegii săi, Roger Federer și Rafael Nadal.

Djokovic a părăsit Australia după ce Curtea Federală a menținut decizia autorităților australiene de a anula viza sportivului sârb în vârstă de 34 de ani, deoarece nu este vaccinat împotriva COVID-19. Novak Djokovic încercase să intre în Australia în baza unei scutiri medicale, dar autoritățile de imigrație au constatat că nu a putut-o justifica. El și-a atras critici inclusiv din partea unor colegi și rivali, dar a provocat și proteste anti-australiene și anti-vaccin în Serbia natală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG