Linkuri accesibilitate

Novak Djokovic sprijină decizia Asociației de Tenis Feminin de a-și suspenda turneele din China


Jucătoarea de tenis Peng Shuai
Jucătoarea de tenis Peng Shuai

Numărul 1 mondial in tenis sârbul Novak Djokovic spune că sprijină decizia Asociației de Tenis Feminin (WTA) de a-și suspenda turneele din China din cauza preocupărilor legate de siguranța jucătoarei Peng Shuai, după ce aceasta l-a acuzat de agresiune sexuală pe un fost înalt oficial al Partidului Comunist chinez.

Djokovic a numit decizia „foarte îndrăzneață și curajoasă” și o susține „pe deplin”, pentru că, a spus el, „nu avem suficiente informații despre Peng Shuai și situația ei.” Șeful WTA, Steve Simon, a anunțat decizia de suspendare a turneelor in China ieri. WTA a planificat 11 evenimente în China în acest an înainte ca COVID-19 să le oblige să fie relocate sau anulate. Simon a spus că nu le poate cere sportivilor să concureze în China când tenismenei chineze „ nu I s-a permis să comunice liber și se pare că a fost presată să -și retracteze acuzația ei de agresiune sexuală”.

Peng, de trei ori olimpică și fostă jucătoare de dublu feminin clasată pe locul 1, l-a acuzat luna trecută pe fostul vicepremier Zhang Gaoli de agresiune sexuală. Tânăra de 35 de ani a dispărut apoi din vederea publicului, stârnind îngrijorări internaționale cu privire la starea ei. Mass-media de stat chineză a distribuit apoi o declarație despre care se spunea că provine de la Peng, prin care sportive și-ar fi retras acuzațiile împotriva lui Zhang.

XS
SM
MD
LG