Linkuri accesibilitate

Număr record de cazuri de Covid în Italia/ Multe țări europene „se închid” de Anul Nou


În regiunea Lazio, masca sanitară este obligatorie și pe stradă pentru a limita răspândirea noului coronavirus în perioada sărbătorilor de iarnă, Roma , 23 decembrie 2021.
În regiunea Lazio, masca sanitară este obligatorie și pe stradă pentru a limita răspândirea noului coronavirus în perioada sărbătorilor de iarnă, Roma , 23 decembrie 2021.

Italia a înregistrat marți, 28 decembrie, un record de infecții COVID de la începutul pandemiei. Sunt aproape 80.000 de cazuri noi din peste 1 milion de teste făcute. Luni erau 30.000 de infectări.

În R. Moldova, marți s-au înregistrat alte 302 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 58 de cazuri în regiunea transnistreană, anunță Ministerul Sănătății.

Totodată, au fost raportate alte 20 de decese provocate de COVID-19. Pentru moment nu se vorbește despre răspândirea variantei omicron, mult mai contagioasă, a noului coronavirus – ceea ce s-ar putea explica prin numărul relativ mic de teste (puțin peste 8 mii) dar mai ales a faptului că nu există capacitatea de a analiza aceste teste pentru identificarea variantelor.

Din cauza răspândirii rapide a variantei omicron în Europa, Finlanda își închide granițele pentru nevaccinați. Pe teritoriul său vor putea intra călătorii străini doar dacă prezintă dovada vaccinării, a trecerii prin boală, precum și un test negativ de COVID, potrivit AFP.

Danemarca cere de asemenea de luni, ca pe lângă certificatul Covid, cei care intră în țară să prezinte și un test PCR negativ. O măsură similară este în vigoare de marți în Suedia, țară care altfel a avut o politică mult mai relaxată în privința restricțiilor sanitare.

În Germania, de marți au intrat în vigoare noi măsuri restrictive, înaintea sărbătorilor de Anul Nou.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG