Linkuri accesibilitate

Număr record de noi infectări cu coronavirus. La Chișinău începe testarea gratuită a pedagogilor


Prima zi de școală, Chișinău, 1 septembrie 2021.

Marți, în R. Moldova s-a înregistrat un număr record de noi contaminări cu coronavirus: peste 1.100 de cazuri noi , dintre care 945 în rândul persoanelor nevaccinate. Totodată, autoritățile anunță 12 noi decese legate de COVID-19.

Între timp, la Chișinău a început testarea gratuită a pedagogilor și a personalului auxiliar din educație, care nu sunt vaccinați. Potrivit deciziei din 13 septembrie arefuză să se vaccineze anti-Covid. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a decis pe 13 septembrie să doneze în acest scop testele rapide de care dispune și să facă noi achiziții.

Potrivit decizie din 23 august a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, toti angajații din educație nevaccinați trebuie să se testeze odată la două săptămâni, din banii proprii. De la bun început, primarul Chișinăului anunțase că în municipiu, unde 76 % din pedagogi ar fi vaccinați cu ambele doze, primăria va prelua contul testărilor. Cum școala a început pe 1 septembrie, astăzi, 15 septembrie este termenul la care ar trebui făcute primele teste.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG