Linkuri accesibilitate

Număr record de vaccinare anti Covid-19 în prima zi a maratonului de la Palatul Republicii


Vineri, 28 mai, la Chișinău a început al doilea maraton al vaccinării anti Covid-19, organizat de Primăria capitalei la Palatul Republicii.
Vineri, 28 mai, la Chișinău a început al doilea maraton al vaccinării anti Covid-19, organizat de Primăria capitalei la Palatul Republicii.

Număr record de vaccinări anti-Covid 19 în prima zi a maratonului organizat la Palatul Republicii: au fost imunizate 3500 de persoane. Vaccinarea se face nebirocratic, numai cu buletinul. Sunt oferite patru produse: AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Sinopharm și Sinovac.

Bilanțul primei zile a vaccinării a fost prezentat de primarul capitalei Ion Ceban maratonul fiind organizat de Primăria Chișinău.

Numărul total al persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 în Rep. Moldova cu cel puțin o doză a ajuns la peste 328 de mii, potrivit informațiilor prezentate în seara zilei de vineri, 28 mai, de Ministerul Sănătății.

Mai exact, 328.268 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de vaccin, iar 70.341 dintre acestea sunt imunizate complet (cu ambele doze), conform datelor de la 17.00.

Pe de altă parte, cetățenii moldoveni care s-au vaccinat cu prima doza anti-COVID-19 peste hotare, de exemplu în România sau în oricare altă țară, pot face rapelul în Republica Moldova, a declarat agenției IPN, coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare, Ninel Revenco. Pentru moment, nu există date statistice centralizate privind numărul celor care sunt vaccinați anti Covid-19 peste hotare.

XS
SM
MD
LG