Linkuri accesibilitate

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în afara Chinei l-a depășit pe cel din China continentală


Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în afara Chinei l-a depășit pe cel din China continentală. Îmbolnăviri cu noul virus au fost conformate în 44 de țări, iar numărul persoanelor afectate în lumea întreaga este de peste 80 de mii. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat într-un briefing de presă că virusul are potențialul de a crea o pandemie și că „acum esențial este să se ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului şi pentru a salva vieți”. Înaltul oficial OMS a avertizat că întreaga lume se află într-un moment „delicat” și că este foarte important ca țările să fie pregătite să ia măsurile de prevenire necesare.

Potrivit OMS, cele mai multe cazuri sunt în Italia – 528, câte 18 în Germania și Franța, 15 în Marea Britanie şi 12 în Spania.

În Romania 91 de persoane se află în carantină, 7174 - în izolare la domiciliu, potrivit declarației secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Directorul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat într-o conferință de presă, că bărbatul în vârstă de 25 de ani care este infectat cu coronavirus și care a fost adus din Gorj este doar purtător al virusului, clinic sănătos și nu are nevoie de niciun tratament. Streinu-Cercel a mai precizat că cetățeanul italian de la care s-a infectat și românul a venit bolnav în România.

În Japonia, premierul Shinzo Abe a cerut închiderea școlilor în întreaga țara începând de luni, 2 martie, din cauza noului coronavirus. Israelul a anunțat primul caz de contaminare cu coronavirus, la un bărbat care s-a întors de curând din Italia. Israelul a anunțat că nu va permite intrarea în țara a cetățenilor din China, Hong Kong, Macao, Tailanda, Singapore, Coreea de Sud şi Japonia. Potrivit agenției Reuters, 48 de pasageri care veneau din Italia și care nu sunt cetățeni israelieni, au fost întorși de la aeroportul din Tel Aviv.

La Teheran s-a anunțat suspendarea rugăciunilor publice de vineri, iar oficialitățile au declarat că numărul deceselor a crescut la 26. 245 de persoane au fost testate pozitiv în Iran.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG