Linkuri accesibilitate

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 15% în R. Moldova


Briceni, februarie 2021.

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19, confirmate în ultimele șapte zile în Rep. Moldova, a crescut cu peste 15% în comparație cu săptămâna precedentă, arată datele prezentate de Ministerul Sănătății. Și rata de infectare a crescut ușor până la 29% în a doua săptămână a lunii februarie în raport cu precedentele săptămâni când rata de infectare era de 20 până la 28%.

Jumătate dintre acestea sunt înregistrate în municipiul Chișinău. În cadrul ședinței din 15 februarie, șefa Direcției sănătate din cadrul primăriei a anunțat că, în spitalele din municipiu, au mai rămas doar 97 de paturi libere.

Duminică s-au înregistrat încă 381 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Bilanțul zilnic este mai scăzut ca în cursul săptămânii trecute, dar la weekend se fac mai puține teste. În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 170.186 de cazuri de COVID-19, transmite MOLDPRES. Vineri, ministrul interimar al Sănătății, Tatiana Zatîc, a avertizat că se așteaptă înmulțirea cu 20% a cazurilor de infectare cu COVID-19. La o ședință de guvern, Zatîc a atras atenția la diminuarea capacităților de spitalizare și în general la „presiunea” asupra sistemului medical. „Reactivăm paturile care au fost dezactivate în luna ianuarie. Astăzi am deschis suplimentar 130 de paturi în municipiul Chișinău și am redeschis Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie”, a mai spus Zatîc. La aceeași ședință de guvern, premierul interimar Aureliu Ciocoi a spus că dacă se înmulțesc cazurile de infectare, nu este exclusă reintroducerea unor restricții.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG