Linkuri accesibilitate

Numărul celor uciși de rachetele rusești la Kremenciuk continuă să crească


Voluntarii și pompierii continuă să stingp incendiul, după ce mall-ul din Kremenciuk a fost mombardat de ruși, 28 iunie 2022.

Numărul celor uciși de rachetele rusești la Kremenciuk continuă să crească, ajungând la cel puțin 18, iar numărul celor răniți e de cel puțin 60, a anunțat o oficialitate regională.

Între timp, luptele grele continuă la Lisiceansk, ultimul oraș important in regiunea Luhansk controlat de armata ucraineană.

Numărul actualizat al morților de la Kremenciuk a fost anunțat pe Telegram de guvernatorul regional Dmitro Lunin, care a precizat că mall-ul a fost complet distrus. 36 de persoane sunt date dispărute. Autoritățile spun că în momentul atacului în centrul comercial se aflau mai mult de 1.000 de persoane.

Oficialitățile de la Kiev acuză Rusia pentru atac, spunând că rușii au lansat rachete aer-sol de pe bombardiere Tu-22 cu rază lungă de acțiune. Armata rusă a bombardat de asemenea al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, lovind blocuri de locuințe și o școală primară. Atacul a ucis cinci oameni și a rănit alți 22, între care și copii, a mai spus guvernatorul Lunin.

Șeful administrației militare ucrainene, Serghei Haidai, a făcut cunoscut că forțele Ucrainei controlează în continuare orașul Lisiceansk, precizând însă că pierderea lui e posibilă din cauză c rușii au adus întăriri în oraș.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG