Linkuri accesibilitate

Numărul celor uciși la Ciaplîne a ajuns la 25, rușii și-au asumat atacul


Case distruse în bombardamentul rusesc de la Ciaplîne, Nipropetrovsk, 24 august 2022.

Luptele din Ucraina au continuat pe 25 august, după ce războiul declanșat de Rusia în țara vecină a intrat în a șaptea lună, iar de pe front s-a relatat că armata rusă a folosit bombe cu fragmentație pentru a ataca un oraș din centrul Ucrainei.

Numărul celor uciși pe 24 august de un bombardament rusesc în gara de la Ciaplîne, sudul regiunii regiunii Nipropetrovsk, a ajuns la 25. „Ciaplîne e azi durerea noastră”, a spus miercuri în obișnuitul său mesaj nocturn președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a vorbit inițial de 22 de morți.

Șeful adjunct al administrației prezidențiale de la Kiev, Kirilo Timoșenko, a actualizat joi bilanțul victimelor acestui atac, spunând că numărul morților a ajuns la 25, dintre care doi sunt copii, alte 31 de persoane fiind rănite.

Ministerul rus al apărării și-a asumat pe 25 august responsabilitatea pentru atacul de la gara din Ciaplîne, dar a pretins că el a avut ca țintă un tren militar ucrainean care transporta muniție spre linia frontului.

Ceva mai devreme, pe 25 august, forțele ruse au lansat bombe cu fragmentație asupra localității Krivoi Rog din centrul Ucrainei, a făcut cunoscut șeful administrației militare din Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul pe Telegram, adăugând că deocamdată nu au fost semnalate victime.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG