Linkuri accesibilitate

Numărul de decese legate de Covid-19 ajunge la 41


Numărul de noi cazuri de infectare dar și de decese legate de Covid-19 rămâne ridicat : marți s-au înregistrat 41 de decese și 1.505 infectări noi.

Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a lansat între timp un avertisment că pandemia de coronavirus este „departe de a se fi terminat'', și a cerut statelor membre să recunoască toate vaccinurile omologate de agenție.

Acest comitet de urgență privind COVID-19, prezidat de Didier Houssin, se reunește la fiecare trei luni pentru a analiza situația.

În recomandările sale către state, comitetul se opune în continuare principiului dovezii vaccinării în cazul călătoriilor internaționale având în vedere distribuția inechitabilă a vaccinurilor la nivel global.

Până în prezent, OMS a omologat două vaccinuri de tip ARN-mesager - cele produse de Moderna și Pfizer/BioNTech -, două vaccinuri chinezești - produse de Sinopharm și Sinovac- , vaccinul Johnson&Johnson, precum și diversele versiuni ale serului AstraZeneca.

Este așteptată în scurt timp și o decizie în ceea ce privește vaccinul Covaxin, dezvoltat de laboratorul indian Bharat Biotech.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG