Linkuri accesibilitate

Numărul de noi infectări cu coronavirus rămâne peste o mie, pe zi


Maratonul vaccinării de la Causeni, 27 iulie2021

Numărul de noi cazuri de contaminare cu coronavirus continuă să crească în R. Moldova, mai ales între persoanele nevaccinate: miercuri au fost înregistrate alte 1.153 de cazuri noi de infectare, dintre care 935 în rândul persoanelor nevaccinate.

Între timp, în lume, continuă discuțiile privind necesitatea unei a treia doze de vaccin, așa-numitul supra-rapel, care ar mări imunitatea mai ales la varianta delta, mult mai contagioasă. Într-un interviu cu săptămânalul german, Der Spiegel, fondatorii firmei BioNTech, Ugur Șahin și Ozlem Tureci au declarat că aceasta a treia doză este necesară mai ales în cazul celor care au făcut inițial rapelul la numai 3 săptămâni, cum a fost cazul în Israel, la începutul campaniei de vaccinare. Ideal, acest rapel se face la 6 săptămâni.

În același interviu au anunțat că în scurt timp vor prezenta rezultatele testelor clinice și vor cere aprobarea ca vaccinul Pfizer/ BioNTech să fie recomandat și pentru copiii între 5 și 11 ani. Grupă de vârstă aflată acum în centrul atenție, în lumea întreagă, odată cu începerea noului an școlar.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG