Linkuri accesibilitate

Numărul de noi infectări cu coronavirus rămâne peste o mie, pe zi


Maratonul vaccinării de la Causeni, 27 iulie2021
Maratonul vaccinării de la Causeni, 27 iulie2021

Numărul de noi cazuri de contaminare cu coronavirus continuă să crească în R. Moldova, mai ales între persoanele nevaccinate: miercuri au fost înregistrate alte 1.153 de cazuri noi de infectare, dintre care 935 în rândul persoanelor nevaccinate.

Între timp, în lume, continuă discuțiile privind necesitatea unei a treia doze de vaccin, așa-numitul supra-rapel, care ar mări imunitatea mai ales la varianta delta, mult mai contagioasă. Într-un interviu cu săptămânalul german, Der Spiegel, fondatorii firmei BioNTech, Ugur Șahin și Ozlem Tureci au declarat că aceasta a treia doză este necesară mai ales în cazul celor care au făcut inițial rapelul la numai 3 săptămâni, cum a fost cazul în Israel, la începutul campaniei de vaccinare. Ideal, acest rapel se face la 6 săptămâni.

În același interviu au anunțat că în scurt timp vor prezenta rezultatele testelor clinice și vor cere aprobarea ca vaccinul Pfizer/ BioNTech să fie recomandat și pentru copiii între 5 și 11 ani. Grupă de vârstă aflată acum în centrul atenție, în lumea întreagă, odată cu începerea noului an școlar.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG