Linkuri accesibilitate

Un număr-record de cetățeni moldoveni s-au înregistrat să voteze în străinătate


La alegerile prezidențiale din 15 noiembrie 2020, ambasada R.Moldova la Bruxelles

Un număr-record de cetățeni moldoveni s-au înregistrat să voteze la 11 iulie în străinătate. E vorba de mai bine de 303 mii de persoane, cu 40 de mii mai multe față de alegerile prezidențiale din 2020, a anunţat Elena Prohnițchi, manager de program la Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT, la o conferință de presă, informează agentia IPN.

În Portugalia s-au înregistrat cu 142% mai mulți cetățeni moldoveni, care vor vota la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, față de ultimele alegeri prezidențiale. În Germania – cu 120% mai mulți, în Spania – cu 87% mai mulți, în Italia – cu 81% mai mulți, iar în Franța – cu 78% mai mulți cetățeni moldoveni s-au înregistrat ca să voteze peste hotare la anticipate.

Pe site-ul organizației alegeri.md cetățenii pot vedea și adresele celor 150 de secții de votare pentru cetățenii din diasporă, iar aceste date pot fi accesate inclusiv și de pe telefonul mobil. Ca să găsească mai ușor adresele secțiilor de votare de peste hotare, cetățenii vor trebuie să acceseze harta Google, a mai spus doamna Prohnițchi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG