Linkuri accesibilitate

O înregistrare video pare să arate militari ruși torturând un prizonier de război


Ombudsmanul Dmitro Lubineț

Oficialii ucraineni au cerut o anchetă după ce pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri care aparent arată soldați ruși castrând și apoi ucigând un prizonier de război ucrainean.

Ombudsmanul Dmitro Lubineț a declarat pe 29 iulie că a cerut Biroului Procurorului General să lanseze o investigație privind videoclipurile macabre, care au apărut pe mai multe canale în limbile rusă și ucraineană ale rețelei de socializare Telegram cu o zi înainte.

Detaliile videoclipului, cum ar fi locul și momentul în care a fost filmat, nu au fost încă confirmate în mod independent de surse oficiale. RFE/RL, care a decis să nu publice videoclipul din cauza conținutului său macabru, nu a putut, de asemenea, să confirme autenticitatea și detaliile videoclipului.

Lubineț a declarat că Parchetul General se pregătește să ceară comitetelor ONU și europene împotriva torturii să organizeze urgent anchete în teritoriile ocupate de Rusia din Ucraina.

Referindu-se la videoclipuri, consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a promis că Ucraina va identifica toate persoanele implicate în incident, adăugând că „ceața războiului nu îi va ajuta pe călăii ruși să evite pedeapsa”. Oficialii ruși nu au comentat încă oficial videoclipurile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG