Linkuri accesibilitate

O activistă iraniană a fost condamnată la 15 luni de închisoare și la colectarea gunoaielor


Narges Mohammadi, activistă iraniană pentru drepturile omului
Narges Mohammadi, activistă iraniană pentru drepturile omului

O proeminentă militantă iraniană pentru drepturile omului a fost condamnată la 15 luni de închisoare și i s-a ordonat să facă muncă în folosul colectivității. Ea va colecta gunoiul în diferite zone ale țării.

Mostafa Nili, avocatul activistei Narges Mohammadi, a vorbit într-un mesaj pe Twitter, la 9 octombrie, despre sentința primită de clienta sa pentru că ar fi răspândit „propagandă împotriva sistemului". Nili a precizat că Mohammadi trebuie să colecteze gunoiul patru ore pe zi timp de trei luni, după ce își va ispăși pedeapsa cu închisoarea, în „zone nelocuite” din Iran. De asemenea, ea trebuie să se prezinte la poliție timp de doi ani după ce își va ispăși pedeapsa cu închisoarea, iar timp de doi ani nu poate părăsi țara sau să se alăture vreunui partid, organizație sau grup politic.

Mohammadi nu a fost prezentă la procesul, deoarece a refuzat să recunoască acest caz. Jurnalistă și inginer, Mohammadi a fost arestată în noiembrie 2021 după ce a participat la comemorarea unui bărbat ucis de forțele de securitate iraniene în timpul protestelor naționale din noiembrie 2019.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG