Linkuri accesibilitate

O „bombă ecologică” în Marea Neagră, lovită din nou de o rachetă rusească


Imagine generică

O rachetă rusă a lovit un vas petrolier, sub pavilionul R. Moldova, încărcat cu motorină și care plutește de luni de zile în derivă în largul Mării Negre, a informat joi agenția Interfax-Ucraina, preluată de Reuters. Armata ucraineană vorbește despre o „bombă ecologică” plutitoare.

Este de doua oară că vasul cisternă „Millennial Spirit” este lovit de o rachetă rusească de la lansarea invaziei din Ucraina pe 24 februarie.

Prima dată a fost lovit în primele zile ale invaziei, de o rachetă lansată de pe o navă de război a Rusiei. Moldova anunțase la vreamea respectivă că nava avea un echipaj rus și că doi membri au fost grav răniți.

Comandamentul militar sudic al Ucrainei a declarat că atunci când nava a fost lovită în februarie, avea la bord peste 500 de tone de motorină și că de atunci plutește în derivă, fără echipaj.

„Probabil că restul încărcăturii arde”, se arată într-un comunicat al armatei, citat de Interfax-Ucraina.

Potrivit ucrainenilor, nava plutește încă în derivă pentru că porturile ucrainene de la Marea Neagră au fost blocate din cauza războiului.

Detaliile atacului nu au putut fi confirmate de Reuters din surse independente.

Ucraina spune că invazia Rusiei a dus la pagube imense mediului și intenționează să solicite despăgubiri în instanțele internaționale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG