Linkuri accesibilitate

O carte de dezvăluiri despre familia președintelui Trump, interzisă temporar


Președintele SUA, Donald Trump
Președintele SUA, Donald Trump

În Statele Unite, o curte de apel a anulat o interdicție temporară asupra publicării unei cărți de dezvăluiri despre familia președintelui Donald Trump, scrisă de o nepoată a lui Trump.

Curtea Supremă de Apel din New York a decis la 1 iulie împotriva blocării de către un judecător, cu o zi mai devreme, a distribuirii cărții apărută la editura Simon & Schuster „Prea mult și niciodată destul; cum a creat familia mea cel mai periculos om din lume”, scrisă de Mary Trump.

Cartea ar urma să intre în vânzare oficial la 28 iulie, iar Simon & Schuster a spus că deja a trimis în librării 75.000 de exemplare din prima ediție a cărții. Blocarea cărții a fost cerută de fratele președintelui, Robert Trump, care a spus că nepoata Mary încalcă un acord de „ne-dezvăluire” semnat în 2001, după rezolvarea unei chestiuni de moștenire în familie.

Judecătorul din New York a decis miercuri că editura Simon & Schuster nu era parte semnatară a acordului respectiv, așa că blocarea publicării cărții nu este legală. Săptămâna trecută, un judecător american refuzase să blocheze apariția cărții de memorii a fostului consilier de securitate națională John Bolton, intitulată „Încăperea cu pricina”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG