Linkuri accesibilitate

O colaboratoare a serviciului rus al RFE/RL a început greva foamei în închisoare


Activiști ai Fundației Anticorupție a lui Navalny (FBK) în biroul lor din Moscova, 3 septembrie 2020

Jurnalista rusă încarcerată Elena Șukaieva, care colaborează la Serviciul rus al RFE/RL și la alte câteva instituții media independente, a început o grevă a foamei pentru a protesta față de sentința de 14 zile de închisoare pronunțată la 17 august în orașul Ekaterinburg din Urali pentru că a postat online materialele de investigație ale politicianului de opoziție încarcerat Alexei Navalnîi.

Grupul pentru drepturile omului OVD-Info a declarat pe 18 august că Șukaieva a spus că face greva foamei în semn de protest „împotriva comportamentului arbitrar al poliției, împotriva a denaturării bunului simț și a cedării judecătorilor la orice fantezie a poliției".

Șukaieva a fost condamnată la 14 zile de închisoare după ce un tribunal din Ekaterinburg a găsit-o vinovată de propagarea și afișarea publică a simbolurilor unei organizații extremiste.

Anul trecut, Rusia a declarat Fundația Anticorupție a lui Navalnîi drept „extremistă” și a interzis utilizarea tuturor simbolurilor legate de grup, ca parte a unei represiuni tot mai ample împotriva disidenței.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG