Linkuri accesibilitate

O comisie guvernamentală va monitoriza prioritățile și riscurile demografice în R. Moldova


Republica Moldova se confruntă cu un proces de depopulare fără semne vizibile de redresare se arată în prezentarea făcută astăzi în ședința guvernului în contextul instituirii Comisiei Naționale pentru Populație și Dezvoltare. Președinte al comisiei a fost desemnat prim-ministru, iar vicepreședinte – ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, informează agenția IPN.

„Criza socio-economică care a provocat exodul masiv al populaţiei în căutarea unui loc de muncă peste hotare şi transformarea ulterioară a migraţiei temporare în migraţia definitivă a adus prejudicii enorme potenţialului demografic al Republicii Moldova. Astfel, în perioada anilor 2004-2014, populaţia s-a redus cu 393 de mii (circa 12%), de la 3,262 milioane de persoane până la 2,869 de milioane. Numărul populației estimat la începutul anului 2019 a constituit 2,681 milioane de persoane”, a spus ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, precizând că rata de descreștere anuală constituie 1,8%.

Comisia instituită va monitoriza prioritățile și riscurile demografice pentru Republica Moldova, va elabora și promova politicile de stat în domeniul dezvoltării populației.

XS
SM
MD
LG