Linkuri accesibilitate

O explozie în provincia Ghor, Afganistan, a ucis cel puțin 12 oameni


La scurt timp după explozia mașinei încărcate cu exploziv. Ghor, Afganistan, 18 octombrie, 2020

Ministerul Afacerilor Interne din Afganistan spune că cel puțin 12 persoane au fost ucise și zeci de răniți după explozia unei bombe în fața unui sediu al poliției locale din centrul Afganistanului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, a declarat că o mașină încărcată cu exploziv a fost detonată în centrul Firoz Koh, capitala provinciei Ghor, duminică, în jurul orei locale 11:00. Arian spusese mai devreme că cel puțin 20 de persoane au fost ucise.

Mohammad Nasrat, medic la spitalul central din Ghor, a declarat că mulți dintre răniți se află în stare critică. Se așteptă ca numărul morților să crească. Niciun grup nu și-a asumat răspunderea pentru atac, dar atacuri similare au fost revendicate de talibani.

Ghor, este o provincie muntoasă și îndepărtată din zonele centrale din Afganistan și este una dintre cele mai sărace și instabile zone ale țării. Explozia bombei are loc în timp ce negociatorii talibanilor și ai guvernului afgan se întâlnesc în capitala Qatarului , Doha, pentru a negocia sfârșitul războiului civil de 19 ani.

Talibanii au refuzat încetarea focului la nivel național, în ciuda negocierilor de pace în curs, care au început la 12 septembrie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG