Linkuri accesibilitate

O groapă comună a fost descoperită lângă Izium, în nord-estul Ucrainei


Armata ucraineană a descoperit o groapă comună lângă Izium, 15 septembrie 2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a fost descoperit o groapă comună la Izium pe 15 septembrie, la o zi după ce a vizitat orașul din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, zonă recent eliberată de forțele ucrainene.

Zelenski nu a oferit detalii despre numărul de cadavre găsite, dar a spus că mai multe informații vor fi disponibile pe 16 septembrie. Este vorba despre o groapă în care se află cadavrele soldaților ucraineni într-un cimitir unde se mai află zeci de morminte marcate cu cruci de lemn cu numele celor decedați într-o zonă împădurită. Unele dintre mormintele individuale erau decorate cu flori.

Oleh Kotenko, comisarul pentru persoanele dispărute în circumstanțe speciale, a declarat pentru RFE/RL că în groapa comună au fost găsite 20-25 de cadavre ale soldaților ucraineni. Președintele ucrainean s-a întâlnit mai devreme cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, încercând să obțină un beneficiu politic pentru recentele câștiguri militare ale Ucrainei. El vrea să determine instituțiile europene să ajute la dotarea Ucrainei cu sisteme de apărare aeriană.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG