Linkuri accesibilitate

O nouă politică pentru afganii care doresc să obțină rezidență permanentă în SUA


Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre

Statele Unite afirmă că va elimina treptat un program menit să le ofere afganilor o cale mai rapidă de a intra în SUA prin intermediul statutului de permis temporar condiționat acordat din motive umanitare.

Această schimbare de politică, care intră în vigoare la 1 octombrie, va ajuta mai mulți afgani să obțină rezidența permanentă în SUA, spun oficialii americani. Conform acestei schimbări, Statele Unite vor înceta - cu câteva excepții - să mai admită afgani pe bază de permis temporar din motive umanitare, un program special care permite intrarea în SUA, dar nu oferă o cale de obținere a rezidenței permanente.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că administrația adoptă un „nou model” pentru afganii care călătoresc „direct în comunitățile în care se vor muta”. Aceasta înseamnă că nu vor trebui să se oprească într-o țară terță, lucru necesar pentru a fi admiși din motive umanitare, a spus ea.

De la evacuarea haotică care a urmat retragerii trupelor americane în august 2021, aproximativ 86 000 de afgani au sosit în Statele Unite. Aproape toți au ajuns în țară prin intermediul procesului de admitere pe motive umanitare, dar SUA s-au străduit să facă față influxului de refugiați.

Jean-Pierre a declarat că guvernul american este, de asemenea, conștient de faptul că „mulți dintre aliații noștri afgani sunt încă sub amenințare în acea țară”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG