Linkuri accesibilitate

O nouă scumpire a energiei electrice în R. Moldova


ANRE a majorat ultima dată tarifele la energie electrică pe 8 iunie.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat miercuri, 12 octombrie, noi tarife la energia electrică. Astfel, consumatorii din centrul și sudul R. Moldova vor achita 3,15 lei pentru un kWh față de 2,64 de lei/kWh, iar cei din nord – 3,21 de lei/kWh față de 2,86 de lei/kWh, cât plăteau până acum.

Potrivit unui comunicat al agenției, scumpirile au loc din cauza creșterii prețului de procurare a energiei electrice de către Energocom, de la 3,24 de lei/kWh la 4,33 de lei/kWh, majorarea prețului de import al energiei și devalorizarea leului față de dolar cu 6%.

Anterior, compania Premier Energy, care furnizează energie electrică pentru consumatorii din centrul și sudul R. Moldova, a solicitat ca ANRE să stabilească un tarif de 3,24 de lei per kWh, iar întreprinderea Furnizarea Energiei Electrice Nord – de 3,76 de lei/kWh.

ANRE a majorat ultima dată tarifele la energie electrică pe 8 iunie, de la 2,17 lei/kWh la 2,64 de lei/kWh, pentru consumatorii din centru și sud, și de la 2,51 de lei/kWh la 2,86 de lei/kWh pentru cei din nordul R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG