Linkuri accesibilitate

O pensionară din Belarus a fost condamnată la închisoare pentru că l-a criticat pe Lukașenka


Aleksandr Lukașenka

O activistă politică în vârstă de 65 de ani din Belarus a fost condamnată la 42 de luni de închisoare fiind acuzată de discreditarea națiunii și de defăimarea lui Aleksandr Lukașenka, contestatul președinte al Belarusului.

Alena Hnauk a fost condamnată la 17 iunie de către tribunalul districtual Pruzhany din regiunea vestică Brest, au declarat rudele sale. Hnauk, fostă avocată, a fost reținută și acuzată de activități antiguvernamentale de mai multe ori după protestele care au izbucnit la nivel național în august 2020, în urma unui vot prezidențial despre care liderii opoziției spun că a fost fraudat în favoarea lui Lukașenka.

Acuzațiile aduse lui Hnauk provin din postările sale online prin care critica evenimentele care au dus la criza migranților declanșată de Lukașenka de-a lungul graniței Belarusului cu Polonia și Lituania anul trecut.

După ce națiunea sa a fost supusă durelor sancțiuni europene pentru reprimarea protestelor pașnice din Minsk și din alte orașe ale țării, Lukașenka a ripostat forțând mii de migranții, în mare parte din Orientul Mijlociu, să se îndrepte spre granița cu UE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG