Linkuri accesibilitate

O reclamă electorală a președintelui Trump folosește o fotografie a protestatatarilor pro-democrație din Ucraina


Fotografia utilizată în reclama electorală a președintelui american Donald Trump

O reclamă electorală a președintelui american Donald Trump, având scopul să-i promoveze o imagine de garant al legii și ordinii, folosește o fotografie a protestatatarilor pro-democrație din Ucraina, care luptă cu poliția, în timpul revoluției din 2014.

Bannerul postat pe pagina oficială a președintelui american pe Facebook constă din două fotografii. În cea din stânga apare Trump alături de oficiali din domeniul apărării ordinii publice, iar în cealaltă - protestatarii ucraineni, cu coifuri, luptând cu polițiștii. Legenda este: “Siguranță Publică versus Haos & Violență”. În revoluția ucraineană, protestatarii pro-europeni au luptat contra regimului președintelui pro-rus, Victor Ianukovici.

Bannerul electoral al lui Trump apare după ce Statele Unite s-au confruntat cu proteste violente contra brutalității poliției față de afroamericani, declanșate de uciderea lui George Floyd de către poliția din Minnesota, în luna mai. În timpul protestelor americane, au fost jefuite magazine și distruse afaceri, iar unii activiști și polițiști au fost răniți.

Bazându-și campania pentru alegerile prezidențiale din noiembrie pe promisiunea să facă ordine, președintele Trump a spus, miercuri, că va trimite agenți federali în câteva orașe pentru a ajuta autoritățile locale să combată creșterea criminalității. Asemenea agenția au intervenit deja în orașul Portland din statul Oregon, iar guvernatoarea democrată Kate Brown a cerut retragerea agențilort federali din cauza temerilor că ar crea noi tensiuni.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG