Linkuri accesibilitate

O regiune poloneză care se declarase „zonă liberă de LGBT” renunță la rezoluție pentru a primi bani europeni


Marș anti-LGBT în Bialystok, estul Poloniei. 20 iulie 2019
Marș anti-LGBT în Bialystok, estul Poloniei. 20 iulie 2019

O regiune din sudul Poloniei care se declarase „zonă liberă de LGBT” renunță la această rezoluție pentru a primi în continuare bani europeni, potrivit Euronews, citată de site-ul G4media.

Uniunea Europeană anunțase anterior că zonele care adoptă politici discriminatorii împotriva minorităților nu vor mai beneficia de fonduri de la UE. Legislativul regional din Swietokrzyskie a votat, în cadrul unei sesiuni speciale miercuri, să revoce rezoluția care declara regiunea „zonă liberă de LGBT”, care fusese aprobată în 2019 de mai multe municipii și regiuni poloneze. Este pentru prima oară când o regiune din Polonia renunță la o astfel de rezoluție.

Guvernul ultraconservator condus de PiS a fost cel care a încurajat aceste rezoluții, despre care a spus că sunt menite să „protejeze familiile ca uniuni între un bărbat și o femeie”. După ce Uniunea Europeană a blocat accesul Poloniei la milioane de euro în fonduri de dezvoltare pentru regiuni, însă, guvernul de la Varșovia și-a revizuit atitudinea, scrie sursa citată.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG