Linkuri accesibilitate

O scrisoare semnată de 150 de scriitori, academicieni și activiști denunță „limitarea libertății de expresie”


Aproximativ 150 de scriitori, academicieni și activiști - inclusiv JK Rowling, Salman Rushdie și Margaret Atwood - au semnat o scrisoare deschisă prin care denunța ceea ce ei numesc „limitarea libertății de expresie”, informează BBC.

Semnatarii scrisorii spun că aplaudă o reevaluare a justiției rasiale, dar susțin că aceasta a alimentat înăbușirea dezbaterilor deschise.

Scrisoarea denunță „o modă de a ostraciza și de rușina public oamenii ” impunând, ceea ce semnatarii scrisorii consideră a fi „o certitudine morală oarbă”.

Mai mulți semnatari au fost atacați pentru comentarii considerate ofensatoare de anumite minorități

Una dintre semnatare, JK Rowling, a fost recent criticată cu tărie luna aceasta pentru comentarii despre persoanele transsexuale.

Scrisoarea a fost publicată marți în Harper's Magazine.

Pe lista semnatarilor scrisorii se află și profesorul american Noam Chomsky, activista feministă Gloria Steinem și Garry Kasparov

Semnatarii scrisorii spun că „Trebuie să păstrăm posibilitatea unui dezacord de bună-credință fără consecințe profesionale grave” și critică retragerea unor piese de teatru și cărți, ca și a unor studii universitare și renunțarea la unele lucrări din literature clasică în procesul de educație.

XS
SM
MD
LG