Linkuri accesibilitate

Oazu Nantoi, decanul de vârstă al grupului PAS, accidentat într-un concurs de parașutism


Politologul Oazu Nantoi în studioul Europei Libere, Chișinău, 2020.

Actualizare: Deputatul PAS, Oazu Nantoi a fost adus la Chișinău, după ce în Bulgaria s-a accidentat în cursul unui concurs de parașutism. Nantoi practică parașutismul din anul 1966. De asemenea, el este vicepreședintele Federației de Parașutism din Republica Moldova.

Deputatul a scris pe pagina sa de Facebook că accidentul nu este grav iar recuperarea ar putea fi rapidă.

----------------------------------------------

Luni 26 iulie se deschide noul Parlament al Republicii Moldova, în care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), pro-european, are o majoritate clară.

Duminică s-a anunțat că decanul de vârstă al grupului parlamentar PAS, politologul Oazu Nantoi, 73 de ani, a suferit un accident în Bulgaria și va fi transportat la Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de surse din cadrul PAS, care au spus că nu cunosc deocamdată detalii despre starea de sănătate a lui Oazu Nantoi și nici în ce circumstanțe s-a produs accidentul cu pricina.

Cum s-a ajuns la victoria PAS
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:57 0:00

În noul Parlament, care se formează după alegerile anticipate din 11 iulie, Oazu Nantoi este al treilea ca vârstă, după Eduard Smirnov (81 de ani) ales pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, și Vladimir Voronin (80 de ani), liderul Partidul Comuniștilor). Politologul Oazu Nantoi se află la al treilea mandat de deputat după cele din perioada 2009 – 2010 și 2019 – 2021.

Ședința de constituire a Parlamentului va fi condusă de Eduard Smirnov.

Partidul pro-prezidențial PAS deține majoritatea în noul legislativ cu 63 de mandate, urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cu 32 de mandate și Partidul „Șor” cu 6 mandate.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG