Linkuri accesibilitate

Oficial american: Rusia recrutează noi militari apelând la închisori și la vârstnici


Soldați din armata rusă, la Mamaev Kurgan, un monument dedicat celui de-Al Doilea Război Mondial, Volgograd, Rusia, 11 iulie 2022

Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat reporterilor că Rusia se străduiește să găsească mai mulți soldați pentru războiul din Ucraina și a spus că mulți dintre recruți sunt mai în vârstă, în stare proastă și primesc puțină pregătire.

Oficialul din domeniul apărării a făcut aceste afirmații pe 29 august sub rezerva anonimatului, adăugând că recrutorii militari de la Kremlin vizitează adesea închisorile rusești pentru a găsi noi recruți care să se alăture luptei.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat la 25 august un decret pentru a crește dimensiunea armatei țării cu aproximativ 10%, până la 1,15 milioane de militari, începând cu ianuarie 2023.

Oficialul american a precizat că Rusia a suferit pierderi semnificative de trupe în cele șase luni care au urmat invaziei sale în Ucraina. Pentagonul, mai spune oficialul, consideră că efortul de a recruta un număr semnificativ de noi trupe „este puțin probabil să reușească, deoarece Rusia nu și-a îndeplinit în mod istoric obiectivele privind personalul și efectivele”. „Rusia a început deja să încerce să extindă eforturile de recrutare", a spus oficialul. „Au făcut acest lucru în parte prin eliminarea limitei superioare de vârstă pentru noii recruți și, de asemenea, prin recrutarea prizonierilor. Observatorii spun că mulți dintre acești noi recruți sunt mai în vârstă, inapți și prost pregătiți", a spus oficialul american.

La începutul acestei luni, subsecretarul american al apărării Colin Kahl a estimat că 70 000-80 000 de ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG