Linkuri accesibilitate

Oficial rus: „Armata noastră din Transnistria poate respinge orice lovitură”


Exerciții militare comune ale armatei transnistrene și ale armatei ruse, 19 noiembrie 2019

„Contingentul rusesc din Transnistria este capabil să respingă orice lovitură și președinta Maia Sandu știe asta”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru afaceri CSI și pentru integrare eurasiatică din Duma de Stat, Viktor Vodolațki, arătându-se convins, totodată, că Ucraina nu va ataca Transnistria.

Declarația oficialului rus vine după ce liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a avertizat că Ucraina va reacționa „cu o lovitură” la orice „palmă” dată din direcția regiunii transnistrene.

„Faptul că Zelenski va ataca Transnistria este delirul unui nebun, al unui om bolnav. Nu se va întâmpla niciodată. Contingentul pe care-l avem acolo poate opri orice forțe și mijloace, dar, evident că îl vom ajuta, pentru că sunt oamenii noștri acolo, armata noastră rusească, n-o vom abandona. Maia Sandu știe despre asta și de aceea nu face astfel de declarații”, a spus Vodolațki, potrivit agenției Tass.

Săptămâna trecută, deputații așa-numitului soviet suprem de la Tiraspol au adoptat o declarație prin care au subliniat că „Transnistria este pașnică, neutră și își dorește soluționarea oricăror conflicte la masa de negocieri”.

Totodată, așa-zisul legislativ transnistrean a îndemnat „liderii statelor vecine să nu permită escaladarea tensiunilor în regiune” și au făcut apel către conducerea Republicii Moldova să refuze orice plan de militarizare, pentru că asta „nu va contribui la asigurarea păcii”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG