Linkuri accesibilitate

Oficial ucrainean: Forțele rusești încearcă să avanseze spre vest


Harkov, Ucraina, clădire de locuințe după un atac cu rachete, 11 iulie 2022

Un guvernator regional a declarat că forțele ucrainene resping eforturile Rusiei de a avansa în estul regiunii Donețk, în timp ce oficialii ucraineni au îndemnat aliații occidentali să trimită mai multe arme.

Într-o postare pe Telegram din 9 iulie, Serhi Haidai, șeful administrației regionale din Luhansk, informează despre bombardarea intensă a orașelor de către Rusia, pe fondul atacurilor din mai multe direcții. „Rușii trag de-a lungul întregii linii de front", scrie Haidai. „Inamicul încearcă să avanseze dinspre așezările din regiunea Luhansk către primele sate din regiunea Donețk".

Agențiile occidentale de informații au informat în această săptămână că forțele rusești ar putea lua o pauză operațională în ofensiva lor în regiunea ucraineană Donbas, după ce au afirmat că au cucerit întreaga regiune Luhansk. Haidai și alți oficiali ucraineni au negat că Luhansk se află în totalitate sub control rusesc, chiar și după ce forțele ucrainene s-au retras din ultimele orașe importante, Severodonețk și Lisiceansk. Mihailo Podoliak, un consilier prezidențial ucrainean de rang înalt, a declarat, de asemenea, că Rusia a fost forțată să întrerupă operațiunile pentru a reface trupele și echipamentele.

Între timp, Ministerul britanic al Apărării informa pe 9 iulie că Rusia pare să folosească vehicule mai vechi și depășite pentru a duce trupele pe linia frontului și a sugerat că Rusia ar putea fi în criză de armament.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG