Linkuri accesibilitate

Oficialii ucraineni: Au fost eliberate sute de localități în ultima lună


Casă din regiunea Herson, după eliberare, octombrie 2022

Armata ucraineană a recucerit peste 600 de așezări de la forțele rusești în ultima lună, a declarat Ministerul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, în timp ce Moscova continuă să lovească cu atacuri aeriene zeci de orașe, ucigând numeroși civili.

Aproximativ 502 așezări au fost eliberate în nord-estul regiunii Harkov, unde luna trecută forțele ucrainene au avansat adânc în liniile rusești, iar 75 de localități au fost recucerite în regiunea extrem de strategică Herson, a declarat ministerul în seara zilei de 13 octombrie. Ministerul a precizat că, de asemenea, au fost eliberate 43 de localități în regiunea Donețk și șapte în regiunea Luhansk.

„Suprafața teritoriilor ucrainene eliberate a crescut semnificativ", a precizat ministerul într-o declarație publicată pe pagina de internet. Informația nu a putut fi verificat din alte surse.

Pe de altă parte, Ministerul britanic al Apărării a declarat în buletinul său zilnic de informații din 14 octombrie că, în ultimele trei zile, forțele pro-ruse au făcut progrese tactice spre centrul orașului Bahmut din estul regiunii Donețk.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat în discursul său video nocturn din 13 octombrie că în Bahmut luptele continuă. Zelenski le-a cerut ucrainenilor să fie deosebit de atenți la mai multe posibile lovituri rusești pe 14 octombrie, când țara sărbătorește Ziua Apărătorilor Ucrainei.

„Mâine vom sărbători cu siguranță - fiecare la locul lui - una dintre cele mai importante zile ale noastre. Ziua Protecției, Ziua Apărătorilor Ucrainei", a spus Zelenski.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG