Linkuri accesibilitate

Oficialii ungari afirmă că Rusia livrează Ungariei gaz suplimentar


Ministrul ungar de externe, Peter Szijjártó (dreapta), alături de omologul său rus, Serghei Lavrov, în timpul unei vizite la Moscova, 21 iulie 2022
Ministrul ungar de externe, Peter Szijjártó (dreapta), alături de omologul său rus, Serghei Lavrov, în timpul unei vizite la Moscova, 21 iulie 2022

Gazprom a început să livreze gaze naturale suplimentare în Ungaria, a anunțat Ministerul de Externe al acestei țări.

Ministerul a declarat că negocierile comerciale cu Moscova au dus la un acord care a dus la faptul că Gazprom a început să livreze „peste cantitățile deja contractate”.

Oficialul ministerului, Tamas Menczer, a declarat pe Facebook că este de datoria guvernului ungar „să asigure aprovizionarea sigură a țării cu gaze naturale, iar noi ne respectăm această datorie".

Un volum suplimentar de 2,6 milioane de metri cubi pe zi urmează să sosească din sud prin conducta TurkStream până la sfârșitul lunii august, a precizat el. Negocierile sunt în curs de desfășurare pentru livrările din septembrie, a adăugat el.

Acordul la care se referă Menczer a fost legat de vizita ministrului ungar de externe Peter Szijjarto la Moscova în luna iulie pentru a discuta despre achiziționarea a încă 700 de milioane de metri cubi de gaze naturale.

Luna trecută, Uniunea Europeană a aprobat un plan în cadrul căruia se așteaptă ca țările să își reducă în mod voluntar consumul de gaze naturale cu 15%. Planul este menit să pregătească blocul pentru o eventuală oprire a livrărilor de gaze naturale rusești.

XS
SM
MD
LG