Linkuri accesibilitate

Pentagon: e neclar dacă talibanii au forța de a lupta eficient contra  grupării Statul Islamic | VIDEO


Luptători talibani pe unlac dinapropiere de Kabul.

O oficialitate de la Pentagon spune că e în continuare neclar dacă talibanii au forța de a lupta eficient contra grupării Statul Islamic, chiar dacă e evident că cele două grupuri se dușmănesc de moarte. Subsecretarul pentru politici de apărare Colin Kahl a declarat marți în fața unei comisii din Congresul american că, potrivit evaluărilor comunității de informații, talibanii sînt foarte motivați să combată gruparea Statul Islamic-Provincia-Khorasan (IS-K), adugând însă că e de văzut dacă și au capacitatea de a face asta.

Afghan Boys Describe Training As Suicide Bombers
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00

IS-K și-a revendicat câteva din cele mai sângeroase atacuri din Afganistan după preluarea puterii de către talibani în august. Vorbind în fața Comisiei pentru serviciile armate din Senatul american, Kahl a estimat că IS-K are la ora actuală câteva mii de luptători în Afganistan și că gruparea ar putea capacitatea de a ataca Statele Unite în nu mai departe de șase luni. Vorbind despre rețeaua Al-Qaida, Coln Kahl a spus că ea pune o problemă mai complexă, date fiind legăturile sale cu talibanii.

Amir Khan Muttaqi, ministru de externe în exercițiu în guvernul condus de talibani, a spus că chestiunea legată de militanții grupării Statul Islamic va fi rezolvată, iar Afganistanul nu va servi drept bază pentru atacuri împotriva altor țări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG