Linkuri accesibilitate

Oleg Deripaska l-a dat în judecată pe Alexei Navalnîi


Oleg Deripaska

Miliardarul rus Oleg Deripaska l-a dat în judecată pe opozantul rus Alexei Navalnîi pentru o anchetă a echipei lui Navalnîi despre presupuse conexiuni de corupție între Deripaska și șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Navalnîi a anunțat pe Twitter pe 17 august că Deripaska a cerut ștergerea de pe internet a anchetei și o declarație oficială de respingere a afirmațiilor că el îl plătește în mod regulat pe Lavrov și susține financiar „a doua sa familie”.

Ancheta, numită „Iahturi, mită și o amantă. Ce ascunde ministrul Lavrov”, a apărut toamna trecută. Deripaska îi mai cere lui Navalnîi să scoată de pe internet o fotografie cu el și cu Serghei Lavrov în Japonia, precum și toate referirile la presupusele sale legături cu Paul Manafort, fostul șef al campaniei electorale a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Deripaska, cunoscut pentru relațiile sale apropiate cu președintele rus Vladimir Putin, este unul din oligarhii ruși afectați de sancțiunile occidentale pentru invadarea neprovocată a Ucrainei de către Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG